Aktuellt: I oktober 2021 kom nya rekommendationer från Veterinärförbundet angående att mamman bör närvara vid besiktning av valpar. Detta för att försvåra för hundsmugglare. 

Inför en valpbesiktning kan du som uppfödare korta ner handläggningstiden genom att skriva ut besiktningsintyget från Svenska Kennelklubbens hemsida och fylla i uppgifterna om hund och uppfödare i förväg. Intyget finns att hämta här. Du som har hund av blandras kan istället skriva ut och fylla i dina uppgifter hemma .

Vid besiktning av kattungekullar kan du maila in uppgifter om namn, kön och födelsedatum på alla i kullen någon dag innan, för att minska väntetiden här på plats.

Om ditt djur kommer utomlands ifrån ber vi dig att fotografera alla sidor i ditt djurs pass där det är ifyllt med handskrift/stämplat och maila till oss på: info@karlslundsvet.se innan besöket. 

Besiktningar genomförs framförallt inför försäljning och försäkring. Under besiktningen går veterinären igenom allmäntillstånd, hull, storlek, lynne, hud och tassar, palpabla lymfknutor, öron och öron. Munhåla inklusive tänder och svalg, buk, cirkulations- och respirationsorgan, yttre genital och rörelseorgan. Intyget är giltigt i 7 dagar.

Vi har paketpris för besiktning, chipmärkning och vaccination för katt och hundkullar.

Boka tid för besiktning valp/kattunge/vuxen hund/katt: